Láthatatlan fogszabályozó márkák

 

A láthatatlan fogszabályozók rendkívül népszerűvé váltak az elmúlt években, és számos kiváló márkát találhatsz Magyarországon is.

Szeretném megkönnyíteni az időhiányban szenvedő fogorvosoknak a számukra megfelelő láthatatlan fogszabályozó rendszer kiválasztását.

Valamint bízom benne, hogy a márkagyűjtemény hasznos segítség lehet a kedves betegeknek is a választásban.

Ezért időt nem kímélve, önszorgalomból listáztam a jól ismert láthatatlan fogszabályozó márkákat, amelyek elérhetőek hazánkban is. Egyetlen gyártó sem szponzorált és nem is kerestem meg őket ilyen kéréssel.

Íme a márkák listája:

Invisalign:

Invisalign logo

Az Invisalign talán a legismertebb láthatatlan fogszabályozó márka a világon.

Az Invisalign kezelés során a páciens egy sor átlátszó, műanyag sínt kap, amelyek fokozatosan igazítják el a fogakat az ideális pozícióba.

A síneket általában 2 hetente kell cserélni.

Preztizsmárkának pozícionálja magát, így meglehetősen drága, de a jómódúak előszeretettel választják. Úgy is mondhatnám, hogy ez a fogszabik iPhone-ja.

Premium fogászatok sikerrel tudják értékesíteni pénzesebb pácienseinknek. Sok marketing anyagja van, rengeteg YouTube videója stb.

Üzleti fogásuk, hogy a legjobb tudomásom szerint csak az Invisalign oral scanner-ével lehet lenyomatot venni, ami természetesen drága befektetés a praxisnak.

Mivel elég drága sokat kell online hirdetésekre költeni, amire el tudnak adni belőle egyet. Például Facebook hirdetés és Google hirdetés. Ezt érdemes figyelembe venni a rendszerválasztásnál.

Ha sok felső-középosztálybeli vagy annál is gazdagabb kedves betege van, akkor érdemes ezt a rendszert választania.

Hivatalos weblapjuk magyar fogorvosok számára angolul van: https://www.invisalign.eu/

Invisalignt alkalmazó fogászatok:

https://drtoka.com/hu/fogaszati-szolgaltatasaink/fogszabalyozas-sopronban

https://feherdentalteam.com/hu/invisalign-konzultacios-nap

 

ClearCorrect:

ClearCorrect logo

Ez egy másik népszerű márka, amely hasonló elven működik, mint az Invisalign.

Csak zárójelben jelzem meg a kedves pácienseknek, hogy ez a fogszabályozó a világhírű svájci Straumann cég fejleszése, amit nem kell bemutatni a fogorvosoknak, hiszen ez a cég az egyik legnagyobb és talán legjobb vállalat a fogászati implantátum gyártók között.

Könnyen elképzelhető, hogy ez a rendszer lesz a piacvezető Európában.

Nagyon jó minőségűnek tűnik, szerintem felveszi a versenyt az Invisalign-nal is.

Legjobb tudomásom szerint korrektebben állnak a praxisokhoz, mivel fogászatban már meglévő oral scanner-rel is lehet hozzá lenyomatot venni.

A ClearCorrect kezelés során hasonlóan az előző márkákhoz, az első lépés a fogorvosi konzultáció, ahol a fogorvos meghatározza a kezelésre szoruló területeket.

Az átlátszó sínek használatával a ClearCorrect lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy személyre szabott kezelést nyújtsanak az egyéni szükségletekhez igazítva.

Nem találták fel újra a kereket, hiszen ezek a sínek is átlátszó műanyagból készülnek, és az egyedi kezelési tervnek megfelelően fokozatosan módosulnak a fogak elrendezésének javítása érdekében.

A ClearCorrect síneket is általában 2 hetente cserélik, és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések során a fogorvos figyelemmel kíséri a kezelés hatékonyságát és igazítja a terveket az eredményeknek megfelelően.

Ezt a márkát erős középosztálybeli pacientúrával rendelkező fogászatoknak ajánlom. Olyanaoknak, akiknek a kedves páciensei szívesen választják a jó minőséget, jó ár-érték aránnyal.

Weblapjuk a magyar fogorvosok részére angolul: https://www.straumann.com/clearcorrect/en/doctors.html

ClearCorrect rendszert használó fogászat:

https://newcrown.eu/lathatatlan-fogszabalyozas

(Videó forrása: New Crown YouTube csatorna)

Smilezor:

Smilezor logo

Szerintem ez egy kedvező árú megoldás lehet szerényebb költségvetéssel rendelkező betegek számára.

A nagy márkák fogszabályozóihoz képest nekem keményebbnek érződik a műanyag, ami miatt gyakrabban eltörhet, de könnyen és gyorsan pótolhatják.

Valamint a vágás nem olyan kifinomult, a szélek érdesek, pontatlanok. Előfordulhat, hogy zavarja az ínyt, de ezen akár otthon is egy kis ollóval könnyen lehet segíteni.

A szépségért meg kell szenvedi. – tartja a mondás.

Mindezt leszámítva ár-érték arányban talán a legjobb.

A weblapjukon azt írják, hogy:

  • Tökéletes mosoly akár 5-7 hónap alatt.
  • Nem kell állandóan rendelőt látogatni, emiatt az orvosi költség is kisebb.
  • A sínek átlátszó orvosi műanyagból készülnek, ami kényelmes és láthatatlan viseletet biztosít.

Ezt a márkát átlagos magyar embereket kiszolgáló fogászatoknak ajánlom. Megfizethető, így jó eséllyel sokat el lehet adni belőle.

Bővebb infó a weboldalon: https://smilezor.hu/

Happy Smile:

HappySmile logo

A Happy Smile az egyik olyan láthatatlan fogszabályozó márka, amely nagyon népszerű hazánkban.

Innovatív megoldásokat kínálnak a fogszabályozási igényekre.

A márka célja, hogy a pácienseik sokat tudjanak mosolyogni, és ezt kényelmes, diszkrét kezeléssel érjék el.

A kezelés során az első lépés egy fogorvosi konzultáció, amelynek keretén belól az orvos megvizsgálja a fogakat és azok elrendezését.

Ezt követően digitális lenyomatok készülnek a páciens alsó és felső fogsoráról.

A lenyomatok alapján megtervezik a sínek sorrendjét és a tervek alapján egyedi sínek készülnek.

A Happy Smile által kifejlesztett sínek is átlátszó műanyagból készülnek és a fogak kontúrjához illeszkednek.

A kezelés folyamatosan nyomon követhető, és a páciens a terápia előrehaladtával kap újabb síneket, amelyek fokozatosan igazítják a fogakat az ideális helyzetükbe.

A kezelési tervet minden kedves páciens egyénileg kapja meg a saját fogai és kezelési igényei alapján.

Az eljárás előnyei közé tartozik a kényelem, az átlátszóság, valamint az, hogy a kedves beteg egész nap viselheti a síneket.

A rendszeres fogorvosi ellenőrzések mellett a Happy Smile lehetővé teszi a fogszabályozás rugalmasságát és hatékonyságát.

Ezt a rendszert is átlagos pácienskörrel rendelkező praxisoknak ajánlom, mert jó eséllyel sokat el tudnak adni belőle.

A gyártó weboldala: https://happysmile.hu/

Orthocaps:

Orthocaps logo

Az Orthocaps egy olyan német márka, amely kombinálja a láthatatlan fogszabályozókat a hagyományos fogszabályozás elveivel.

Az egyedi sínek a fogak minden egyes mozdulatát figyelembe veszik.

Személyesen még nem találkoztam vele, így véleményt sem tudok formálni róla, de gondoltam megemlítem a listában, mert Magyarorszégon is elérhető.

A gyártó angolnyelvű weboldala: https://www.orthocaps.com/

Információ pácienseknek:

Mind az Invisalign, a Happy Smile, a ClearCorrect és a többi cég olyan láthatatlan fogszabályozó megoldásokat kínál, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a felnőttek és tizenévesek körében.

Az eljárások hatékonysága és a megfelelő eredmény elérése érdekében mindig fontos a szakértő fogorvosi tanácsadás igénybevétele és a kezelés menetének betartása.

A kudarc, a fogak visszaállása a legtöbb esetben feledékenység miatt alakul ki. A lényeg, hogy oda kell figyelni a rendszeres viselésre és akkor sikeres lesz a fogszabályozás.

Az említett márkákon kívül számos más láthatatlan fogszabályozó cég is létezik, és a technológia folyamatosan fejlődik, így újabb és jobb megoldások is megjelenhetnek a piacon.

Ha érdekel a láthatatlan fogszabályozás, akkor mindenképp konzultálj egy tapasztalt fogorvossal, aki segíthet megtalálni a számodra megfelelő és hatékony kezelési módot.

Láthatatlan fogszabályozó

Tippek, tanácsok fogai, szeme, bőre és általános egészégégi állapotának megőrzéséhez.

Ezek a tartalmak csak általános tájékoztatásul szolgálnak. Kérjük, mindig kérdezze meg orvosát, fogorvosát arról, hogy Önnek milyen kezelés a megfelelő!

További cikkek

Fogászati CBCT

Fogászati CBCT

  A fogászati komputertomográfia a hagyományos röntgen-átvilágítási technológia továbbfejlesztett változata. Ebben a cikkben a Dental-CT...

Arculattervezés praxisoknak

Arculattervezés praxisoknak

  Modern praxismegjelenés online és nyomtatott felületeken. Az aktuális trendeknek megfelelő brand-del jobban elnyerheti páciensei...

Fogszabályozás menete

Fogszabályozás menete

  A fogszabályozás mára már egy teljesen korszerű eljárás lett arra, hogy az esztétikai és funkcionális szempontból deformáltnak tekinthető...

Fog implantátumok

Fog implantátumok

  Az elvesztett fogakat többféleképpen pótolhatjuk és a mai orvos tudománynak köszönhetően a természetes fogunk helyett mára már olyan pótlékot...

Lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtétek

  A beavatkozás előtt mindenképp érdemes pár kérdésre választ adnunk valamint előkészüljünk. A legfontosabb az, hogy megértsük a látásjavító...

Csontpótlás fogimplantátumokhoz

Csontpótlás fogimplantátumokhoz

  A csontpótláshoz a fogbeültetés előtti periódusban szoktak folyamodni, amikor nincs rendelkezésre álló elég csontállomány amely biztosíthatná...

Call Now Button